Bär du mask?! - Håll käften!

Mötte precis ett långt demonstrationståg när jag skulle ut och köpa mat. Kunde höra deras röster från min ytterdörr, men tyvärr såg jag bara svansen när jag gick förbi, så jag kunde inte riktigt uppfatta deras budskap. Var klädda i mest svarta kläder, många bar på gitarrer och mumlade något ohörbart. Kunde höra att dom längst fram i tåget skrek något, men har ingen aning om vad.
Något jag däremot direkt upptäckte var flera små jävla mongon, som bar mask! Varför?! Är det något jag verkligen hatar, så är det demonstranter som går med i tåg, och skyddar sitt ansikte! Varför ens gå med i tåget?! Jag brukar ofta sympatisera med vänstern, Ohly i mitt hjärta<3 men en liten detalj som går mot alla mina principer, är att dom var/är? det enda partiet som var emot maskförbud! Under Schymans tid var det iaf så, och det senast jag gick i den formen av tåg som hon styrde. Får ta och kolla upp vad Ohly tycker om saken.

Men det jag inte kan förstå är, varför tar man ens tid, letar reda på en plats och söker upp den platsen där demonstrationen äger rum, går med, skriker och visar sin empati för något, Om man täcker sitt ansikte, och därmed döljer sin identitet?! Då tappar man ju hela grejen med att demonstrera enligt mig, meningen är ju att man går med för att man vill visa stöd, man håller med om en sak eller för att man vill göra en förändring i samhället! Om man då visar sitt stöd, varför då täcka ansiktet och dölja vem man är?!

Det är det värsta jag vet med folk som demonstrerar! Speciellt såna som ska demonstrera så fort det finns något att demonstrera för, och sen täcker sitt ansikte! Det ser jag snarare som ett hån mot dom andra som går med, och visar sitt ansikte.

Några som är väldigt bra på just maskering vid demonstrationer är AFA, jag har själv gått med i flera av deras tåg, då jag anser att till viss del, har en hel del vettiga åsikter! Dom är iaf en grupp demonstranter som är snabba på att få höra saker och sen ordna en demonstration redan samma vecka. Det gillar jag! Samt att det alltid blir mycket folk, härlig stämning och höga röster! Dom brukar även ha med trummor av olika slag, mest för att väcka uppmärksamhet, vilket är helt okej. Stora flaggor, fanor och banderoller är alltid med under demonstrationerna!
   Men något som jag aldrig kommer sympatisera med AFA är att det alltid är flera människor som bär halsdukar över halva ansiktet och sen huva över håret, så att man bara ser en glipa för ögonen! Jag ser det bara som något onödigt, barnsligt och omoget, samt ett stort hot mot demokratin!

Ska man säga något, ska man stå för vem man är, annars kan man lika gärna hålla käften! Människor som demonstrerar och bär mask, är ungefär lika modiga och nödvändiga som medlemmarna i Ku Kux Klan!



puss puss// en irriterad caro<3
0 kommentarer