jag, en blivande rasist.

Det var samma sak idag igen jobbet, och det stör mig så jävla mycket är hur dom pratar. Idag var alla tre inne, och det var Persiska i över en timme. För er som inte vet om det så är jag helsvensk, min mamma har samebakgrund o min pappa är valon, utöver det så är jag helsvensk. Jag kan svenska flytande, engelska o spanska okej, utöver det är mina språkkunskaper Noll. Det vet alla, chefen och tjejerna jag jobbar med. Redan under intervjun berättade chefen vart han kom ifrån, benämde alla anställda med namn och deras etnicitet, något jag självklart reagerade över då jag inte tycker det är det minsta intressant vart en människa kommer ifrån. Så länge personen är trevlig kan hon lika gärna komma från Jupiter!
Men det där med etnicitet kom att bli väldigt viktig, då alla utöver jag har samma, så är det naturligt för dom att prata sitt språk, som i det här fallet är Persiska, vilket jag inte kan ett ord av. Jag kan säga hej och hej då på turkiska, men det kommer jag inte direkt långt med.
Problemet är nu att alla pratar persiska, med varandra, framför kunder och kacklar på som satan när butiken är tom. Saken är den att chefen gör exakt samma sak, så fort han kommer in i butiken börjar han prata med alla på persiska, medan jag står där som ett fån och får en svensk mening slängd till mig då och då. I lördags var det som värst, då spenderade jag över tre timmar med bara persiska, och ingen tog någon som helst hänsyn till mig, och att jag inte förstod ett ord.

Förutom att jag känner mig som ett jävla ufo när jag inte vet om dom pratar om vädret, konsistensen på salladen eller hur mitt hår ser ut, så är jag bara så sjukt jävla utanför. Allt för att dom inte kan prata det språk som vi alla kan. Det går bra när vi är två, för då kan dom ju inte prata persiska, men när vi är tre, vilket vi oftast är, så förvandlas jag till en höna bland korna!
Det som stör mig allra mest utöver att jag är utmobbad, är att dom får mig att känna mig som en nybliven Sverigedemokrat för att jag reagerar över att dom inte pratar svenska på en arbetsplats. När det egentligen är dom som uppför sig rasistiskt genom att endast prata sitt modersmål och på så sätt frysa ut mig.

Och jag vet inte vad jag ska göra, med tanke på att chefen gör exakt likadant, och ingen verkar ens reagera över det. Jag tror inte dom gör det för att vara elaka eller vill frysa ut mig, men det är ju det dom gör. Fan, vet inte vad jag ska göra åt det! Panik!


Utöver det gick det jättebra, dött men bra. Jag stod mest i kassan, det jag tycker bäst om. Människor är så glada, trevliga o fulla med leenden. Sötaste bögen någonsin kom in o beställde en skagen, log som om han svalt en hel sol! Riktigt trevligt! :)

puss puss//en lycklig caro<3
2 kommentarer
Jelly

men gud vad jobbigt! :O usch verkligen inte schysst av dem och inte rasistiskt av dig, men vill ju kunna delta normalt i samtalen! iallafall fatta vad som sägs!

hur är det på jobbet annars då? :)

puss

caro

Ja men det är precis så jag känner, bara förstå vad dom pratar om. Vi behöver inte bli bästisar, men det kan vara kul att få vara med i dagliga samtal!

Annars går det jättebra, ska ha möte med chefen idag :)



puss