sexualupplysare och bokälskare

Sex-lexicon, del 1

Publicerad 2008-11-17 22:14:24 i Sex osv.,

Tänkte börja med ett lexicon som handlar om ord som har främst med sexuella läggningar och beteenden till. Det här är rena basord, sådana som förekommer ganska ofta och som inte tillfaller någon speciell kategori. Många känner ni säkert igen, medan en del har ni kanske bara hört någon gång utan att veta dess betydelse, och en del kanske är helt nya för er?!

Dessa tre är de största grupperna inom området sexualitet. Sammanfattas med följande begrepp HBT-personer: Homo Bi och Transpersoner. Detta är en betäckning som gäller båda i lagboken och rent allmänt.

Heterosexualitet - man tänder på och känner sexuell dragning till det motsatta könet
Homosexualitet - man tänder på och känner sexuell dragning till sitt egna kön
Bisexualitet - man tänder på och känner sexuellt dragning till båda könen

Är en man som klär ut sig till kvinna detsamma som en kvinna som vill operera om sig till man? Transa som transa? Dessa två begrepp är det lätt att man blandar ihop, eller tror är en och samma sak. Men för att reda ut det hela så kommer en beskrivning under.

Transsexuella - man upplever att man som person blivit född till fel kön och man gör vad man kan och anpassar sin kropp och sitt sociala liv i det kön man känner sig som. Det kallas även könsidentitesstörning och operationer förekommer inom detta område.
Transvestism - man känner som person att man är nöjd med det biologiska könet, men att man tycker om att klä ut sig till det motsvarande. Det behöver inte vara en sexuell upplevelse, utan endast något man tycker om att göra. Tänder man på själva utklädningsprocessen och omvandla sig med hjälp av kläder och smink från sitt eget kön till det motsvarande så heter det Transvetistisk fetischism.

puss puss//en lycklig caro<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela