REA för vuxna

Jobbet gick bra, men jag vet fortfarande inte hur det blir. Jag ska ha mötet imorrn för att se om jag får stanna kvar, samtidigt som chefen skrivit upp mig för pass på lördag och måndag. Men inför mötet imorrn ska jag ha ringt deras huvudkontor, ska ta reda på vilken sektor det är inom, ta reda på vilken form av lön jag har rätt till samt alla mina rättigheter. Han ska inte tro att han kan köra över mig som han gjort med dom andra, jag ska ha papper, rätt lön och fulla rättigheter. Jag blir bara så trött på att han snackar persiska över mitt huvud och struntar i sina anställda och allt dom har rätt till. Jag vet inte hur jag ska förklara att det inte är något bra att arbeta utan några papper, eller att det inte alls är okej med samma imlön en måndag morgon som söndag kväll. Men när mina papper är klara och allt sånt, ska jag försöka ta upp med dom andra vad dom har rätt till, så att dom inte blir mer utnyttjade.

Jag önskar att det fanns ett program som REA fast för människor över 15, så att man på ett enkelt och lättsmält sätt kunde få reda på alla grejer som har med arbete, lagar och rättigheter att göra. Man kanske skulle ta och kontakta SVT och berätta om min programide?! :)

puss puss//En lycklig caro<3
2 kommentarer
Nadira

Det är handelsavtalet som gäller för dig, om jag inte misstar mig! Kolla upp det, så ska du se om det jag säger stämmer :)

caro

Okej, det tror jag med. Hoppas på det, blir ju mer pengar då. Ska ringa Sandys huvudkontor och kika med dom! :)