cupcakes - usa i miniformat?!

Ja, jag vet att jag har tjatat en del om cupcakes den senaste tiden. Men när Lejla bakar är det enda programmet jag ser, så har det resulterat i en liten fixering i mitt lilla huvud. Fast nu är det en helt annan liten tanke som väckts i mitt lilla huvud. Är det något jag tycker om, så är det att dra långsökta liknelser, och nu har jag kommit på ännu en: Cupcakes är bakverkets svar på USA! Likheten är ju slående, att ingen annan har kommit på det tidigare.

  Till att börja med kan jag ju säga att jag inte är något stort fan av världsdelen. Om man bortser från vissa delstater som verkar helt underbara att besöka, SATC, Dixie Chicks revolution och Disney, så är det inte mycket positivt som jag kan komma på spontant om usa. Vi talar om en hel världsdel, där evolutionen står stilla och inte får ingå i undervisningen i vissa delstater, där demokrati lärs ut via bussar som åker från stad till stad, där män som Bush får styra, där tortyr och terror förekommer som metoder för poliser och dylika tjänstemän och där människor med kkk-åsikter kan ha positioner som allt från poliskommisarie till domare i domstolar! En världsdel som enligt mig verkar ha fötts helt utan hjärnor?!
   Där var en kort beskrivning om vad jag tycker, skulle kunna skriva en bibel om mitt förakt! Men det är lustigt hur en världsdel som är så aktad och lyft till skyarna av resten av världen, kan ligga så otroligt långt bak i utvecklingen?!

Men när man tänker efter lite mer, så ser man stora likheter mellan usa, och en helt vanlig cupcake. Från början är en cupcake inget speciellt, en i mängden och helt vanlig muffin. Men när den omvandlas till en cupcake smetar man på ett tjockt lager med färglad och kladdig glasyr och tadaa - så har muffinsen omvandlats till något helt oigenkännligt som lyfts till skyarna! Men bakom allt det där kladdiga, så är det bara en helt vanlig muffin! :)
Är det bara jag som är sjukt långsökt och ser den självklara likheten?!


puss puss//en lycklig caro<3
0 kommentarer