Bättre ord sökes!

Jag är inte riktigt övertygad om att jag vill använda termen ex. Jo, jag vet ju om att jag är dumpad, så det är inte det. Utan mer att ex låter så jävla dåligt i munnen. Säg ordet högt för dig själv, EX, visst låter det kantigt och nästan elakt?! Och jag är inte heller övertygad om att jag vill låta kantig och elak så fort jag pratar om ja-vad-jag-nu-ska-kalla-honom!! Okej om man gjort slut efter en otrohet, eller ett jäkla världskrig och man är så arg på varandra att man knappt kan vara i samma stad som personen - passar ordet EX in.
Men i den situation jag befinner mig i nu, vad blir ett passande ord då? Föredetting?! Mjaa, det låter så jävla gammalt och jäkligt beight, typ som att man varit tillsammans i femton år och bara umgåtts två utav åren. Vad finns det då för fler synonymer till ex? Jag skulle gärna behöva ett ord som passar bra på in följande situation: "en fantastisk och kärleksproppad relation som tagit slut, men man är fortfarande vänner och försöker ta sig tillbaka till bästisstadiet". Någon som har ett passande ord på tungan?!
4 kommentarer
Sophia

"En Preben" eller Gullis som Mamma säger! ganska passande ord, även för L?! =)



// Storasyster

Caroline

Svårt det där med ord.. Men säg att det är en nära vän, förra kärleken eller min gamla kille? :)

Lovisa winther är mitt namn! :D

hahah hej fin blogg :)

Jenny

Varför inte bara säga det han är, din förra kille. det behöver ju inte vara svårare. Jag håller med dig, EX kan låta hårt. Kram på dig