sexualupplysare och bokälskare

könsroller

Publicerad 2009-12-19 22:34:09 i Sex osv.,

Har kommit till bokstaven K nu, Hedvig försöker sätta upp en TV-antenn medan Helge bara skrattar och säger att då hon är tjej kan hon ingenting om teknik. Det handlar om könsroller och serien är från 70-talet, och jag måste erkänna att jag får lite ont i magen - för jag vet inte riktigt hur mycket som har hänt sedan 70-talet, och att det fortfarande finns så sjukt jävla mycket kvar att göra!

Dock blir jag fortfarande lika glad nu, som när jag var 5 år, när tvreparatören kommer, tar av sig mössan - och det är en kvinna! Ja, jag var fem år och jag visste vad könsroller var. Eller inte direkt vad begreppet könsroller var, men jag tyckte det var konstigt att Hedvig inte skulle kunna sätta upp en tvantenn bara för att hon var tjej. Jag var en mycket klok unge :)

Så, vad ska vi då göra för att spränga dessa otäcka könsroller? Jag försöker tänka positivt och hoppas att i nästa generation när mina barn ser Hedvig och Helge, så kommer Polly och Jack vända sig till mig och säga "Men mamma, vad menar Helge, varför skulle Inte Hedvig kunna sätta upp en tvantenn, vad kommer könet in i bilden?!" :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela