MK: tänk till en extra gång

Följande historia är till 100% sanning och handlar inte om någon mindre än mig själv. Anledningen till att jag berättar detta är inte enklare än att jag har förhoppningar om att den kan få folk därute att tänka till en extra gång. Och lyckas jag påverka en person, så till den grad att personen bara tänker efter för en microsekund, så är detta värt det.

För exakt en vecka sen var jag hos min gynekolog, hon gick igenom min journal och la märke till något, hon läste vidare och la även märke till att jag haft en könssjukdom - dessa två i kombination gjorde att hon blev orolig och ville göra ett cellprov. - För er som inte vet det så är detta en rutin som gäller alla kvinnor efter att man fyllt 23, men det som fick mig att reagera var att hon misstänkte att något var fel och jag halvskrek frågandes om jag hade cancer!
   Känslan av att sitta där, endast 20 år gammal och träffa en läkare som misstänker något så allvarligt som cancer, är något som jag aldrig vill uppleva igen. Inom loppet av några sekunder så såg jag hur kistan spikades igen om mig, cellgiftsbehandling med håravfall som följd, barnlöshet och ingen Polly!

Till slut fick jag fram frågan, vart kommer könssjukdomen in i bilden? Sjukdomen i fråga, är av denna sort att den kan "vandra" så pass långt upp i kroppen, sätta sig på livmodertappen och sen i sin tur bilda en cellförändring, som kan resultera i livmodercancer... Ungefär där var det som att jag slutade lyssna på vad kvinnan sa. Jag försökte lägga ihop ett och ett - en blöt natt, sex med främling och nu sitter jag här och kan ha cancer!

En vecka har nu passerat, dygn, timmar, minuter och sekunder - konstant har ångesten, sorgen, ilskan över min egen dumhet, tankar om livet och döden, och ordet cancer snurrat runt i mitt huvud. I mitt huvud vinkade jag hej då till Polly och Jack, såg min framtid som cancerpatient och försökte sluta hata mig själv för vad jag kan ha orsakat mig själv!
-
idag orkade jag inte mer och stormade in på mottagningen, fick till slut tag på en kvinna som kunde läsa min journal och provet var utan anmärkningar.

Så, vad vill jag få fram med denna text? Helst av allt så önskar jag att detta kan väcka era tankar. Försök sätt er in i min situation och med all ångest. Framtiden förstörd, en dödsförklarande sjukdom och tusen tankar som ständigt snurrar.
- en enda sak hjälper mot allt ovan, k-o-n-d-o-m! Det är inte svårare en så. Tänk er, att en så liten hinna av gummi kan skydda mot oönskad graviditet, könssjukdomar och samtidigt ge så mycket njutning!Ha sex, skydda dig och njut som fan// er caro<3

#1 - Sophia

Bästa lillasyster! Du är så stark! Megapussar, hörs imorgon! <3

#2 - Jenny

Varit med om samma sak, samma dag som vi skulle göra ultraljud när min lilla Noa låg i magen så ringde barnmorskan och sa att hon ville ta cellprov för hon mistänkte nått....det var ärrbildning efter en jävla könssjukdom som jag hade haft 5-6 år tidigare.