testa dig

Visst finns det tillfällen då kondomen inte alltid åker på, man är full, det är pinsamt att fråga eller så finns det verkligen ingen till hands och lusten är alldeles för stor för att stoppa - det finns väldigt många ursäkter och undanflykter, men gjort är gjort. Se istället till att göra något åt det! Istället för att gå runt med en klump i magen eller diverse smågrejer som du inte vet är symptom på den ena eller den andra könisen - gå och testa dig!

Alla ungdomsmottagningar har öppet hus minst en gång i veckan, knalla dit, berätta att du haft sex utan kondom och be om att få testa dig för könisar. Oftast under öppet hus är det klamydia som är standard, för resterande könisar brukar det krävas ett tidsbokat möte. Säg då under klambydiatestningen att du är orolig och vill testa dig för resten!

För dig som passerat 23årsstrecket, ska du istället vända dig närmaste sjukhus. Jag vet att både Sös och KI har öppet hus för generiska sjukdomar som de så fint heter på sjukhusspråk. Är inte säker om vårdcentraler också tar emot besök för könisar. Men misstänker du att du har något, gå in på vårdguiden och kika vart du ska gå!


ps. om du hamnar hos en surtant som vill neka testning - överdriv! Säg att du varit med om en riktig ormgrop och att du inte har en aaaning om hur många som var med, hur gamla eller etnicitet. Ja, det är moraliskt fel och dumt, men nöden har ingen lag och ibland måste man överdriva lite för att få sin vilja igenom! (detta tipset ger jag endast till dom som haft sex med fler än tre personer oskyddat i rad, utöver det är det lika bra att bara köra på klamydiatestet)