TK: lets talk about sex!

Jaja, möjligen några dagar försent, men nu kör vi en krönika iaf!

I tisdags var jag på en föreläsning för kursen "Män och maskuliniteter" och kvinnan som höll i den berättad om en undersökning hon gjort då hon intervjuat män i 65+åldern om vad de tycker om sex och vad de har för relationer till sina kroppar. En av männen berättade fascinerat att han precis upptäckt oralsex, endast 70 år gammal! Kvinnan han hade varit med hade tydligt och klart sagt vad han skulle göra, båda hade njutit av det och han var glad över vad han lärt sig - och han hade aldrig under sitt liv varit med om tidigare att en kvinna sagt vad hon ville ha i sängen! 

Och nu undrar jag bara, hur jävla svårt kan det vara att öppna munnen när det kommer till sex? Denna man hade alltså i mer än 50 år av sitt sexuella aktiva liv, aldrig varit med om att någon tidigare sagt hur han/hon ville ha det i sängen. Är inte det både extremt konstigt och sorgligt?
Fattar man inte själv hur mycket man går miste om och hur mycket njutning som går förlorad bara för att man inte vågar säga hur man vill ha det?

För att avslöja något som alla tydligen inte hajat när det kommer till sex och det motsatta könet: tjejer, killen du har sex med kan tyvärr inte läsa dina tankar, och detsamma gäller för er killar - vi tjejer kan inte telepati! Vill du ha något - säg till!
  För jag tänker såhär, ligger man och har sex, så är man naken både bildligt och bokstavligt - så varför inte löpa linan ut och säga hur man vill ha det? Man är ju redan i en så pass naken situation hur som helst, så lite meningar hit eller dit borde väll inte vara något större problem?

Mitt bästa tips för den som vågar prata men vars partner inte vågar: var lyhörd, lyssna på andetag och lägg märke till kroppspråket. Mycket om hur man känner sig och hur mycket man njuter märker man av genom just dessa två faktorer. Om personen verkar blyg och inte vill säga rakt ut, fråga! Var nyfiken och visa att du vill ge personen njutning, och verkligen vill veta hur du ska göra för att skapa detta. Men var dock inte anklagande under jakten på njutning, det kan döda vilken sexakt som helst!

Mitt bästa tips för dig som inte säger direkt hur du vill ha det: börja med lightversionen och stöna lite extra mycket när personen gör något som gör att du njuter mycket. Våga ta plats och visa att ni är två i sängen, antingen genom att säga rakt exakt vad du tycker om och vad du inte tycker om, eller mer hinta och visa saker som funkar på dig! Skapa en kommunikation och våga säga vad som får dig att njuta!

Det som båda ska ha i bakhuvudet; bara för att en viss grej fungerade på personen du hade sex med innan, så är det ingen garanti för att det är något som går hem överlag hos alla. Prova, experimentera och utforska varandra - men glöm inte bort att kommunicera under tiden!

0 kommentarer