TK: singelmat!

Följande text är fullkomligt seriös och ska inte ses som ett skämt. Detta är nämligen något som jag själv funderar över varje gång jag kliver in i en matbutik, och det kan ju knappast bara vara jag som tänkt i dessa banor...

Förrut när jag var Sambo så tänkte jag aldrig på matens storlek, vi köpte det vi var sugna på, lagade till och åt upp och sen var det slut. Men nu när jag bor ensam och bara handlar mat för en person, så sätts hela matinhandlingen i annat perspektiv - varför all jävla mat anpassad för minst två pers?!

Okej varor som inte blir dåliga som basvaror, pasta, ris,bulgur och andra torrvaror. Detsamma gäller köttbullar och falukorv - för även jag ser det löjliga i att köpa minimini-paket med fyra skivor falukorv och ett minimini-paket med tio köttbullar...
   Men jag tänker främst på färska varor som grönsaker! Varför finns det inga butiker som hackar t.ex isbergssalladen i halvor? För hur är det tänkt att jag som ensamboende ska klämma i mig ett helt huvud innan det blir dåligt? Det går knappast att frysa in, då har jag två val - antingen föräta mig på isbergssallad för att hinna äta upp det, eller så får jag slänga halva för att det blivit dåligt...
- detsamma gäller i princip alla grönsaker - antingen föräta sig eller slänga halva!

Varför finns det ingen liten matbutik som insett att den ligger i Världens mest singeltäta storstad och anpassar sig därefter? Hur svårt kan det vara att hacka och pakitera om lite grönsaker? Mjo, självklart inser jag att det blir exakt dubbelt så mycket jobb - men snacka om garanterat gladare kunder som slipper slänga/föräta sig!
   Detsamma gäller varor som ost, smör, skinka och salami - alla dessa smörgåstillbehör säljs i överdrivet stora förpackningar. Iofs, salamin och skinkan kan man frysa in. Men frysa in ost och smör, mjaa?! Och väljer man då att köpa något med mindre i, så får man istället betala mer/skiljer typ en spänn och tio skivor - vad är logiken i det? 

Kära söta läsare, säg att det inte bara är jag som har tänkt på det när ni vandrar omkring i matbutiken? Det måste ju finnas fler därute som har lagt märke till detta fenomen också! Någon som är på att göra något åt detta? Det jag vill ha är singelanpassade matvaror/grönsaker/smörgåstillbehör - men det ska fortfarande kosta lika mycket som "vanliga" varor i jämförspris. Så vad säger ni - är ni med mig?!
3 kommentarer
Jenny

Du har helt rätt och jag tänkte oxå så förut. Men det finns ju småförpackningar och det är inte alltid dyrare. Ost finns färdigskivat och kilopriset är ungefär samma som vanlig hel ost. Eller köp en liten ost, dela på hälften, riv ena halvan och frys in så har du när du ska göra pizza el gratäng osv. De flesta affärer som är lite större delar tex gurka. Cocktail tomater klämmer du väl i dig en ask på en vecka, tre per middag...köp en liten paprika. Tomater förresten kan du ju köpa styckevis. Isbergssalladen har jag ingen lösning, men den är ju såååå tråkig så den kan du hoppa över. Köp en kruka romansallad i stället, plocka några blad och voila!



Ja lite av en uppsats detta men bara ett tips till min lilla singelsyrra :-)) Kram kram

car0 - passion for passion

Tackar tackar käraste syster! :D

Det var en jäkla massa bra tips det där, och jag ska nog ta till mig om det där med osten, och jag ska verkligen kolla upp det där med gurkan! Men det är just isbergssalladen som gör mig lite bitter! :O



kramar!

Jenny

Jaja men tänk då på att den knappt är nyttig så då behöver du inte slösa energi på att äta den, det går åt mer än du får i dig:-D Den är väl som gurka=vatten. Nä satsa på en annan sort, prova kruka, finns många olika ju. Eller köp när de är så där minismå huvuden som de brukar vara några gånger om året, men minns inte när det är.



Kram sötis