hos gynekologen.

Jag fortsätter på min lilla serie om gynekologen, och nu tänkte jag berätta lite om hur det går till när man är hos gynekologen. Det hela börjar med att man kommer in och får sätta sig ner, berättar om varför man är där, kanske har det hänt något, känner oro, eller fått någon form av symptom. Man går igenom det med gynekologen och pratar lite om civilstånd, preventivmedel och diskuterar lite om vad det kan vara. Därefter går gynekologen igenom vad som kommer att ske, man får klä av sig och får därefter lägga sig i stolen. Stolen, ser ungefär ut som en tandläkarstol fast med två stöd för benen, och gynekologen sitter på en stol framför.
En lampa lyser över dig och hon har på sig handskar hela tiden. Först brukar hon mest peta, känna och trycka, dels på magen med ena handen, och med andra handen inuti dig (inte lika obscent som det låter! det handlar om cm) För att se in i dig så använder man ett instrument i vit plast som påminner lätt om ett skohorn, helt insmetat i glidmedel, så det gör inte ont när hon för in det, men det kan dock kännas lite obehagligt. Det är lätt att man spänner sig, men när det väl är på plats så känns det knappt.
Under hela undersökningen så pratar gynekologen och berättar exakt vad hon gör och vad hon ska göra. Så det är inga överraskningar som dyker upp, utan allt sker i lugn och stilla takt. I och med att hon just pratar under hela undersökningen så är det ingen pinsam tystnad utan ganska så trevligt att ligga där! Hon berättar även vad hon ser och vad det kan vara (om det nu är något) samt vad man kan göra åt det.
Därefter får man ta på sig kläderna och så får man sitta ner och prata igen, lite om vad som kan göras, hur man tar hand om sig och lite annat trevligt prat. 

Så, det låter väll inte så farligt? Typ som en tandläkartid, fast man öppnar en helt annan öppning än munnen! ;) Något du dock ska vara noga med är att ta reda på all info du behöver när du är på besök. Dom finns där för att hjälpa dig, fråga på och sug åt dig all info! Ställ om frågorna och se till att få all information och hjälp som du behöver!

puss puss//en lycklig caro<3