Stort steg framåt!

Det är med glädje i hjärtat jag läste en liten notis idag som handlade om usa, närmare bestämt om Barack Obamas fest. Jag har hitills tyckt det var en jävligt löjlig idé och otroligt onödigt med tanke på kostnaden(250milj, dom har människor som svälter i landet, men fortfarande råd med ett sånt stort kalas, bra prio!!)
Men nu är det bestämt att Gene Robinson ska leda bönen som inleder hela festen, och denna man är öppet homosexuell biskop i angliska kyrkan!

Detta tycker iaf jag är ett jävligt stort steg framåt för detta ibland (nästintill alltid) konservativa och idiotkorkade land. Bara själva grejen att en öppet homosexuell man får hålla i en så pass stor öppningscermoni är både vackert, klokt och väldigt bra. För det första är han öppet homosexuell, för det andra är han biskop, och som vi alla känner till brukar inte kyrkan direkt gå hand i hand med homosexuella!
Är det något som är viktigt vad det gäller homosexualitet och all annan sexualitet som avviker från "Normen" så är det acceptans, och för att det ska kunna ske så måste det uppmärksammas mer, och på andra tillfällen än vid pridefestivaler! Folk måste få upp ögonen och inse att alla är lika värda och det inte är någon skillnad på människor bara för att man tänder på samma kön som en själv eller det motsatta! Ett stort steg som jag hoppas kommer leda till mycket mer kunskap, diskussioner och acceptans, i ett land där nästan inget av dessa saker existerar.

puss puss//En lycklig caro<3