Filmtips!

Jag tänkte dela med mig av mina tre senaste filmer jag sett, som alla tre är superbra och garanterat sevärda!

Arkiv X  I Wan´t to believe - För er som sett följt serien, haft en crush på Mulder och tycker att varje avsnitt är som en skräckis som fastnar i ens huvud, då är filmen något för er! Dana Scully och Fox Mulder kallas in av FBI för att hjälpa till i ett fall med en försvunnen FBI-agent. Anledningen till att dom dras in är för att FBI fått lyckad hjälp av en synsk man, och nu ska paret avgöra om hjälpen är bra eller om mannen bara hittar på. Den försvunna kvinnan leder till en rad andra mord, och plötsligt är FBI en seriemördare på spåren. Men hur kommer det sig att den synske mannen leder dem på rätta spår hela tiden och kommer de komma fram till en lösning?!

Heartbreak Hotel - Ännu en underbar svensk film av Colin Nutley där Helena Bergstöm självklart har huvudrollen. Den handlar om gynekologen Lisa som precis skilt sig från sin man, som av rena slumpar stöter på Gunnel som är änka, båda är i 40årsåldern. Efter flera slumpartade möten bestämmer det sig för att träffas planerat och går ut för att festa! En film om kvinnor som vill se vad livet har att erbjuda och njuta så mycket de kan, även om de fyllt 40 och båda är singlar. En film med mycket skratt, kärlek, humor och många scener att känna igen sig i!

Patrik 1,5 - En film om ett väldigt viktigt ämne, men framställd på ett humorisktiskt sätt! Handlar om Sven och Göran, ett bögpar som drömmer som alla andra par om villa,volvo,vovve och så barn såklart! Paret har precis blivit godkända för adoption, men det finns inga givarländer. Tills det en dag får ett brev om ett svenskt barn, Patrik 1,5. Dagen då barnet ska komma dyker det istället upp en tonårspojke, Patrik 15. De inser efter ett tag att barnet de skulle få adoptera istället är en ung man med kriminellt förflutet som halva sitt liv flyttats från ungdomsanstalt till fosterhem. De går med på att ta hand om honom exakt så länge som det behövs, ett beslut som leder till blandade reaktioner och resultat. Men självklart får filmen ett lyckligt slut! - en otroligt bra film, där ett allvarligt problem tagits ner på en allmän nivå vilket gör det lättare för diskussion. Och förhoppningsvis öppnas en hel del ögon och sinnen efter att sett denna film! Otroligt viktig och väldigt sevärd film!

puss puss//en lycklig caro<3
#1 - Sofia

Tack så jätte mycket! Fortsätt gärna läsa min blogg om du gillar den (:

#2 - Linda

vad har du för dig?

#3 - Ida

Har sett heartbreak hotel, den är helt underbar. Det där är så jag och min väninna när vi är äldre, haha!