sexualupplysare och bokälskare

Skjut dom i gryningen!

Publicerad 2009-03-01 11:47:45 i Sex osv.,

Stod och pratade med kollegorna igår om lite allt möjligt, när en av dom berättar att hon åkt hem sent kvällen innan. Och genast börjar hon beskriva hur unga kvinnor går klädda, korta kjolar och höga klackar. Jaha, tänkte jag, vem gör inte det när det är fest?! Tills hon kläcker ur sig en av mina absoluta hat-meningar någonsin - Och så undrar dom varför dom blir våldtagna?! När dom ser ut sådär?! Sen viskade hon till mig - dom såg ju horiga ut!

Det finns få saker som gör mig riktigt förbannad, upprörd och arg, det krävs vissa saker för att jag ska tända till, och den där kvinnan satte huvudet på spiken! Hur kan man som kvinna ens formulera en sådan mening?! Det är just sådana jävla tankesätt som gör att vi lever i det samhälle vi lever i, där kvinnor som råkar ut för saker ska försvara sina handlingar som kläder, alkohol och levnadsvanor! Hur ska vi kunna förbättra och gå framåt när det finns människor som fortfararande har dessa sätt att tänka. Hur lång tid ska det ta innan folk inser hur det är, och hur ska man göra för att folk ska förstå. Jag blir så trött, ledsen, besviken och förbannad över att folk inte kan droppa dessa förbannade jävla trångsynta sättet att tänka på och inse fakta - Det är aldrig aldrig aldrig tjejens (eller mannens, om den våldtagne är en man) fel att hon blivit våldtagen!

Jag kunde inte låta bli att undra om hon skulle ryckt lika lätt på axlarna, fnyst och skrattat lite om det gällde hennes egen dotter, någon vän eller henne själv?!

Den kvinnan tappade all jävla respekt från mig inom loppet av tre sek, och jag säger som min mamma alltid sa när jag var liten - Skjut dom i gryningen!

puss puss//en lycklig och förbannad caro<3

Kommentarer

Postat av: Ida

Publicerad 2009-03-01 12:18:30

Vilket jävla idiotiskt svar att ge av den tjejen... Så man ska inte få gå klädd som man vill pga att man då får skylla sig själv om man blir våldtagen? Hur kan det resonemanget komma från en tjej ens, hur fan går hon klädd när hon går ut, i heltäckningsoverall eller?

Postat av: Sophia

Publicerad 2009-03-01 13:00:58

Men asså, iq-fiskbulle eller??!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela