Egentid - del 2!

Jag skrev tidigare idag om att jag och älsklingen haft en liten "diskussion" om egentid. Men vad är egentligen egentid? Mitt bästa exempel på det kommer från SATC, säsong 4-5 precis när Carrie flyttat ihop med Aidan, dom bygger om, det är saker överallt och Carrie går från att bara ha bott med sig själv och sina skor till att bo med en annan levande varelse och alla hans tusen saker. Och scenen jag syftar på är när hon ber honom om en egen timme. En timme då hon får göra vad hon vill, helt själv under en hel timme, och även fast han sitter i andra delen av rummet med ett skynke imellan dom, så är det exakt vad hon behöver - egentid!

Jag och älsklingen har ganska ofta egentid, just för att vi båda vet att vi tycker om att göra vissa saker tillsammans, och vissa saker tycker vi om att göra var för sig. Jag te.x. älskar att ligga och bläddra i gamla tidningar och kokböcker, jag tycker om att sitta i fotbad och titta på pistvakt. Jag älskar att lyssna på Håkan och ABBA på högsta volym och sjunga med högt! Älsklingen o andra sidan tycker om att spela WOW, han tycker om att spela poker, han tycker om att lyssna på sin musik, eller när det är alldeles tyst. Han gillar att titta på krigsfilmer och sånt där man slåss! Dock är det saker som den motsatte inte tycker om, jag hatar krigsfilmer och älsklingen mår dåligt av Håkan. Men det är fortfarande saker som vi tycker om att göra, och att sluta med detta bara för att man ingått i en relation vore vansinnigt. Men samtidigt kan man ju inte tvinga den andra att gå med på allt man tycker om att göra!

Vad är egentid? Ja, se det som att göra saker tillsammans, fast tvärtom, du gör något helt för dig själv, och även om din älskling är i samma lägenhet eller tom i samma rum, så är det något du är helt koncentrerad på och gör själv. Kan vara allt från att dammsuga rummet, läsa igenom månadens senaste tidningar till att lösa korsord -det är något som du tycker om att göra själv, och ska göra själv!

Varför ska man då ha egentid? Bara för att man är ett par, så innebär det inte att man måste sitta ihop 24/7 och göra precis allt tillsammans! Jag är fullkomligt säker på att par som gör exakt allt ihop, är dömda att gå under. Inte för att vara synisk eller elak, utan för att det bara är så. Människor trivs superbra i grupp, och väldigt bra i en relation tillsammans med någon annan, visst. Men människor behöver även få göra saker ensamma. Jag är helt övertygad om att det inte finns något par som älskar exakt samma saker, och som njuter av att göra likadana saker - jämt! Och gör man det, skaffa egna hobbies!

Behöver man ha egentid? Ja, som par behöver man få komma ut och träffa andra människor, få vara ifred och tänka eller bara göra något som man tycker är kul! Tänk på hur tiden var innan du träffade din älskling, alla saker du brukade göra då när du var ensam, gör du fortfarande alla dessa saker, eller har det mesta bara trillat bort i och med att du ingick i en relation? Ta tillbaka dessa saker som du uppskattade och njöt av, och fortsätt med dom!


puss puss//en lycklig caro<3
0 kommentarer