Mmsa in könssjukdomar!

Väldigt kul, smart och bra idé som nu testas för fullt i Västra Götaland. Går ut på att du tar en bild på könssjukdom eller hudåkomma, för att sen mmsa in den till läkaren - och tadaa, invänta provsvar!
Låter som en sjukt bra lösning och jag tror verkligen att det kommer slå igenom. För hur kul är det på en skala att sitta i ett väntrum och svettas bland en massa andra, invänta sin tur, och när man vet att alla har samma ångestfyllda tankar i huvudet - för vem vill ha en könssjukdom? Och i och med alla dessa ångestfyllda tankar, så gissar jag att det är ett väldigt stor antal som hellre intalar sig själv att de är friska, än tar mod till sig och kollar upp läget med en läkare. Riktigt dumt gjort med tanke på att om vård uteblir förvärras sjukdomen ofta och kan få väldigt tråkiga konsekvenser, som typ steralitet.

Så jag håller tummarna för att denna idé slår igenom och sprider sig till resten av landet. Riktigt smart idé och jag tror verkligen att det behövs fler sätt för att få ungdomar att testa sig, ta reda på om allt är lugnt med könen och det är samtidigt ett bra sätt att passa på att sprida lite bra information om kondomer, skydd och könssjukdomar!
0 kommentarer