är det okej att behålla souvenirer?

Jag sitter och funderar på saker man får, lånar eller råkar ta av personer man är tillsammans med/one night stands eller dejtar. För visst sker det tillfällen då man bara har kvar saker som tillhör någon annan, ibland är det med flit från ens sida, ibland från den andras sida, och andra tillfällen så bara hittar man saker som tillhör andra.

Enligt min åsikt så beror det från situation till situation på om man ska behålla saken eller inte, dels beror det på vad det är, och dels beror det på den relation ni befinner er i. Och om nu personen är så pass kär i saken den glömt kvar/lämnat kvar, ja då kommer ni att höras och lämna tillbaka - om inte, behåll så länge du själv inte tar skada av det! ;)

I min egen samling jag samlat på mig under åren finner man bland annat; två strumpor från två olika personer(varav en jag eldat upp i en väldigt vacker sermoni!), några kartor alvedon, en såndär identitetsbricka man får när man föds, en dvdfilm, sprit och lite annat smått och gått! Fast min personliga favorit är nog mitt ex, ex´s örhängen som hon lämnade kvar - hahahaha, fast det är en helt annan historia! ;)



Vad tycker ni om detta? Får man behålla sakerna, eller ska allt tillbaka till dess rätta ägare?!
1 kommentar
Ida

Alltså jag tycker ju inte att man behöver lämna tillbaka det om personen inte ber om det, men allt beror väl på vad det är det rör sig om. En strumpa eller alvedon kanske man inte bryr sig så mycket om, men en ID - bricka skulle iaf jag vilja ha tilbaka=)

Men som sagt ligger det väl lite i personens intresse att få tillbaka det om han anser att det är viktigt;)