sexualupplysare och bokälskare

augustpriset nästa?!

Publicerad 2009-10-19 22:07:04 i min vardag,

Åh, vilken dag! Om man bortser från allt överjävligt tentaplugg, så har det även hänt lite bra saker, och dagens bästa - Lena Sundström är nominerade till Augustpriset! Så jäkla bra och jag håller stenhårt på henne. Hon kom nyligen ut med boken "Världens lyckligaste folk", en bok som handlar om hur hon flyttade till Danmark för att ta reda på hur Dansk folkeparti har kunnat få en så pass bred roll i politiken, och sen jämfört det med hur det kan komma att bli så i sverige, med Sverigedemokraterna i spetsen. Sjukt intressant bok med ett otroligt viktigt ämne som vi måste ta på allvar. Folk kan skaka på huvuden och säga att det där aldrig kommer ske här, men vadå, det hände ju i vårt grannland så varför kan de inte ske lika gärna här?

Förra året var ju jag och syster med på Augustpriset, ett väldigt trevligt litterärt evenmang. Så just nu håller jag tummarna för att vi får följa med i år igen och stötta Lena där på plats. Iofs så är jag redan nu säker på att hon tar hem priset, men det vore jäkligt kul att se det live också! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela