Intravenöst missbruk

Igår handlade föreläsningen om främst IVM - intravenöst missbruk, vilket innebär att man injencerar diverse droger med hjälp av sprutor, kanyler eller det man kommer över. Vi pratade om hur IVM lätt leder till HIV och andra blodsmittbara sjukdomar. En av kursmedlemmerna höll själv i föreläsningen och hans egna erfarenheter kombinerades med lärarens siffror och statistik rent medicinskt. Så jäkla bra kombo, och man fick ett helt annat perspektiv på det hela när man fick höra två helt olika sidor av det hela

- Det är väldigt lätt att spräcka hål på folks fördommar, att tro att HIV är något som bara existerar i fattiga byar nere i Afrika, det är så fel att man inte vet vart man ska börja. Visst, delar av Afrika tillhör bland de mest drabbade länderna i världen, men långtifrån hela Afrika är drabbat. Det är på tiden att folk lär sig och förstår hur det egentligen står till runt om i världen.


ps. har du några frågor om HIV, lämna en kommentar! Jag har huvudet fyllt med nya kunskaper och jag älskar att lära ut :)
#1 - Jeanette

Jaa jag tycker det här med Hiv är så sjukt intressant. Men man har för lite kunskap.Men en sak som jag tänkte på idag är om det kan smittas genom saliv?

Märker man av någon symptom?

Och hur dör man egentligen av just Hiv? Slås organen ut eller vad händer? (det är väl kanske inte just Hiv man dör av, men om det utvecklas till aids? )Kram Jeanette