HIV - då och nu

När jag och Pappa rensade förrådet förra veckan så hittade jag denna bok i en av högarna, och visst kan det låta som en löjlig bok, men jag älskar den och hela intiativet bakom den!!



Boken kom ut i Sverige 1988 - som respons på hur samhället skulle reagera, uppträda och samtala kring HIV-smittade människor. När bomben släppts att denna hemska sjukdom kommit till landet, tog man det först med ro, då det bara var en "bögsjukdom" ---> tiden gick och man upptäckte att även "äkta män" kan bära på denna fruktansvärda sjukdom, och då blev det minsann liv i luckan!!




- denna bok var jävligt viktig i en process som ännu idag pågår - kampen om att sprida kunskap och förståelse om sjukdomen HIV! Det har gått mer än 20 år sedan sjukdomen upptäcktes i Sverige, trots detta är detta ämne fortfarande tabubelagt, fyllt med skam och pinsamt att prata om!

Men vi får aldrig sluta prata om det, diskutera, öppna ögonen och lära oss om vad detta är, hur det sprids och framförallt hur du skyddar dig!!!

Jag blir löjligt glad av att hitta denna bok, och det får mig att inse hur mycket det finns kvar att göra, och det känns så jävla rätt att detta är det jag vill jobba med!
0 kommentarer