Valborg

Om det finns någon tradition som är sämre än sämst så är det fan Valborg! Mamma ringde nyss och påminde mig om att jag inte ens gick utanför dörren när det var denna helg! Varför? För att jag var så förbannat jävla livrädd för alla fulla människor! Vi växte upp i lilla fina aspudden, men så fort denna helg kom så skulle alla, alla, alla som passerat gränsen för byxmyndighet supa ner sig totalt!

Läste en krönika av en av mina favoritkvinnor idag, Frida Jönsson för Metro - och jag blev så tagen av hennes text att jag börja böla på tuben! Hennes text var enkel, klockren och jävligt vass: "Till alla föräldrar, drick inte ikväll! För ni kommer hata er själva om ni är för fulla om det händer era tonåringar något!!"

Och det är bara så jävla enkelt! Varför har vi i detta land byggt upp alla våra traditioner kring alkohol och redlöshet? Jag kan inte komma på ett enda firningstillfälle där flaskan inte har en central roll! Hur jävla tipptopp är det att lära barnen och fina ungdomar?! Varför är det så? Jag kan inte fatta varför alkoholen alltid ska få ta så jävla stor plats och phucka upp så mycket?!

Ikväll kommer jag hänga ute med en stor klump i magen, för jag hatar att se hur vuxna människor tappar både huvud och vett efter några öl, för att jag hatar att se små 14åriga tjejer med kräks över hela kläderna som gråter efter mamma, och jag hatar att se slagsmål för att någon sagt något fel. - och mitt i allt detta finns en jäkla massa små barn! Glad valborg till dom eller?!


ps. idag är jag faktiskt glad över att jag är sjuk och inte får dricka! Hela den här dagen och hela konceptet är så otroligt avtändande att jag bara hurrar över behandlingen!
#1 - Jenny

Ja må låta som en tant...men jag tycker det är så jä**a oansvarigt att dricka sig berusad när man har sina barn (stora som små) omkring sig.

#2 - car0 - passion for passion

Men i sådana fall är jag ännu mer tant än du, men det är så sjukt jävla oansvarigt och dåligt av päron att supa när barnen är i närheten! Det finns inget motiv el förklaring som försvarar detta dumma och onödiga fenomen!