sexualupplysare och bokälskare

för ett år sen.

Publicerad 2010-08-26 21:47:10 i

Hade jag på mitt första läkarbesök, jag hade ingen aning om varför jag var där och hade bara fått ett brev efter en blodgivning där det stod "Kontakta oss för mer information."

Kommer in i läkarens rum med mamma, sätter oss ner och läkaren säger efter hälsningsfraserna: "Men du vet väl varför du är här? Du har ju Hepatit C!!"
- när jag kom ut därifrån försvann allt, och jag kan än idag inte minnas mer av mötet än hennes anklagande mening.

Det var början på den värsta tiden i mitt liv; nydiagnostiserad, en vecka tidigare hade mitt livs kärlek dumpat mig och jag hade precis sagt upp mig från ett heltidsjobb för att börja plugga. - sug på den kombinationen.

- när jag ser tillbaka på det förstår jag inte hur jag överlevde. Seriöst så förstår jag inte hur jag orkade kämpa vidare med läkare som aldrig hörde av sig, förstörda prover, krossat hjärta och ett ex som gjorde allt för att förstöra, inget jobb och hyra att betala, 4 olika kurser samtidigt på tre skolor - jag fattar det inte.


- helt jävla fantastisk är jag! Nästan så bäst att man inte kan förstå det, jag älskar mig själv<3

Kommentarer

Postat av: P

Publicerad 2010-08-26 21:53:35

får man fråga hur du fick hepatit c? min pappa fick också den diagnosen, och blev förgiftad när han tog emot blod efter en olycka..han blev dömd av alla läkare efter det, alla trodde han var en narkoman och han blev så fruktansvärt dåligt behandlad. Mötte du samma fördomar?

Postat av: caro - passion for passion

Publicerad 2010-08-26 22:34:24

Klart du får fråga, har inget emot alls att prata om det.- jag vet inte. Man upptäckte viruset som en ren slump när jag ville ge blod, och man kan inte spåra det alls. Det enda man uppskattar är att jag haft viruset i kroppen i minst 5år pga min lever är så dålig. Mer än så vet man inte.Så ja, alla läkare jag haft har mött mig med överlägsna skratt "för du kan ju inte ha hepatit c, du passar ju inte in i mallen!" och en läkare kallade mig för ett "medicinskt mirakel, fast tvärtom", just för att jag inte tillhör "målgruppen".Jag har aldrig knarkat el ens sett en kanyl, ej fått blod eller varit med om en större olycka. Men jag fick det troligtvis någon gång när jag var 15. Men hur vet ingen?!Ja, jag har mött löjligt mycket fördomar och förutfattade meningar. Folk har så mycket okunskap och väljer den enklare vägen.

- Stigma är något annat jag påverkats jävligt mycket av, vilket stundtals var det värsta med att ha sjukdomen.

Postat av: P

Publicerad 2010-08-26 23:52:13

Usch det måste kännas fruktansvärt jobbigt att inte ha några svar! Men du är så himla stark. Verkligen något att se upp till, något jag ser upp till trots att jag bara är en bloggläsare :) Din blogg är så himla fin och intressant och jag hoppas du håller dig frisk och kry nu och slipper gå igenom sån skit igen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela