sexualupplysare och bokälskare

man kan ge sig själv klamydia

Publicerad 2010-08-08 22:47:19 i Sex osv.,

Finns det något man inte kan få för mycket utav så är det kunskap - och speciellt när det kommer till sex! Och jag älskar att lära mig massa nytt, analysera, diskutera och sen lära det vidare.

Så denna fråga har jag klurat ett tag på: Kan man ge klamydia till sig själv?

Diskuterade det med två andra COLare idag, och vi kom fram till att rent logiskt så borde man kunna det. Grejen med klamydia är att den är lokal, du får den där du har sex! Så har du bara oralsex så är det i munnen du kan bli smittad och har du analsex så är det där du blir smittad! - vilket innebär att har du det i fittan och sen kliar dig i ögat - tadaa så kan du smitta dig själv!


ps.
detta innebär också att har du tex enbart haft oralsex, så visar provet negativt om du får kissa i en burk på ums! Därmed måste du testa dig där du haft sex!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela