dag 09 - min tro.

Oj, detta är ett ämne jag kan babbla om i flera månader om någon skulle orka lyssna. Jag är otroligt fascinserad av allt som har med tro att göra, religion, riter, sekter, jesus, traditioner, val och måsten. 

För egen del tror jag inte för en sekund på något som har med religion att göra. Detta har säkert mycket med min uppväxt att göra, i min familj är det ingen som ägnar Jesus eller andra någon större uppmärksamhet. Men jag har även försökt själv utforska detta område miljontals gånger. Bett om kontakt, uppenbarelse, hjälp, stöd, vad fan som helst - men nej, det finns absolut ingenting för mig att finna inom religiös tro. Det är totalt blankt.

För andra så har jag den åsikten att folk får tro på exakt vad de vill, så länge de själva mår bra utav det och det är självvalt. Något som stärker, ger stöd och kärlek, men som inte består av tvång och tradition.

- jag tror istället på kärlek och jag tror inte det finns något "större" än vi människor. Jag tror att kärlek är det allra starkaste en människa kan skapa själv och tillsammans med andra.

Ett litet tillägg:
jag tycker det är ganska konstigt och respektlöst att göra saker som har med religion och tro att göra, för att det "förväntas att en gör det" eller för att det är "fint". Och då menar jag de människor som väljer att döpa sin barn, gifta sig, begrava sig - allt i kyrkans namn, men som aldrig sätter sin fot i de lokaler annars.
1 kommentar
Jenny

"Störst av allt är kärleken"

Mitt favvocitat.