dagen-efter-piller

Jag gör både tummen upp och tummen ner för detta piller, som visserligen kan vara en riktig räddare i nöden vid de tillfällen då sädestömning skett vid motstånd.
- men när det kommer till slappa och dumma människor tycker jag det bara är jävligt onödigt.

Det som jag är emot är att det tas alldeles för mycket av dessa, och för ofta - i onödan. Det finns väldigt många sätt att skydda sig på! Och det går alltid att ha olika former av säkrare sex, inte bara kuken-i-fittan-sex.
- det som är sämst är ju att det är tjejen som får ta hela smällen i och med detta piller, det är hennes kropp som utsätts för allt.

Jag är inte helt säker på vad dessa piller innehåller, men vi kan ju säga såhär - de är pass starka för kroppen för att de ska döda. De ska döda minsta lilla tillstymmelse till liv som kan ha skett pga lathet.
- vanliga p-piller innehåller en jäkla massa jox och hormoner som kan både vara bra och dåliga för kroppen, tänk då att det liksom pressats ihop till ett piller och du har ett dagen-efter-piller.


ps. för er som vill veta mer: Pillret är tänkt att ta vid oskyddat sex och ska intas så fort som möjligt efter själva aktivteten och senast upp till 72h efter. Går att köpa på alla apotek, numera finns det bakom diskarna pga stöldrisk. Vårdcentralar, sjukhus och ungdomsmottagningar har dessa också.

ps 2. kondom är som alltid det allra säkraste och bästa skyddet mot både oönskad graviditet och könisar!
4 kommentarer
Jenny

Det är inte alltid lathet, kondomen kan ju gå sönder... även om det inte händer så ofta så är det ju just vid ett sånt tillfälle pillret toppen. Men annars håller jag med dig.

car0 - passion for passion

Ja men absolut kan kådisen paja - och då är dessa piller en liten räddare i nöden. :)



Men det jag är emot när de tas som en vana för att en inte orkar/inte vill använda andra former av preventivmedel!

Jenny

Näpp...lathet gillar vi inte!

Nikolaiella

Sehr schon, gut gemacht