hur mycket fattar barn?

Sitter och dreglar framför L Word, och nu när Bette och Tina fått barn så utspelar sig en del scener på en sånggrupp för barn som dom går på. Deras lilla Angelica är 6mån, och jag kan inte låta bli att undra - hur mycket fattar egentligen lilla Angelica?
   Jag vet att barn är otroligt intelligenta små varelser och fattar mer än vad man kan tro. Men just scenerna när dom sitter och sjunger, klappar i takt, väljer instrument - det ser mer ut som att päronen njuter av att vara borta från sina tråkiga kontorsjobb, och inte är där för att stimulera sina barns blivande kulturella förmågor...

Så till er mammor, pappor och bara rent allmänt mer kunniga än jag inom detta område - hur mycket förstår en 6månaders gammal bebis av en sånggrupp? Kan man redan i detta tidiga stadie lära barn saker som takt, musik, sång och allt vad dessa sångstunder innebär? Och om de nu inte hänger med så mycket i detta när de är 6 månader, när börjar de förstå och hänga med i vad som händer på sångstunderna? Och om de då inte fattar, gör man det då i rent förebyggande syfte? - klargör gärna detta för mig!


Aaah, jag vet inte ens hur många fingrar jag har, eller vad fingrar är - men ändå sjunger vi "Imse vimse spindel" tre timmar varje onsdag eftermiddag!

0 kommentarer