sexualupplysare och bokälskare

rika barn leka bäst

Publicerad 2010-01-15 22:06:18 i Sex osv.,

Såg en av mina favoritfilmer genom tiderna - den svenska filmen "Rika barn leka bäst" hemma hos mamma idag. För er som inte har sett den - jesus i min lilla låda, vilken film ni har missat!
Filmen handlar om en grupp kvinnor som får sparken från sin gemensamma arbetsplats, och som slutligen bestämmer sig för att de har inte råd att ge bort kärlek - utan de öppnar en bordell!

Och jag vet inte riktigt varför jag fullkomligt älskar denna film, för trots att det handlar om något så hemskt som prostitution, så är den samtidigt fullproppad med så mycket kvinnlig power, självkänsla, styrka och den inger ett hopp om att varje kvinna ska få bestämma vad hon vill göra med sitt liv, styra över sina egna möjligheter och ta den plats hon förtjänar! Så bra film!

Så har ni inte sett den, gå till närmaste videobutik som ni vet har äldre svenska filmer, och se den - såå bra!


Kommentarer

Postat av: e

Publicerad 2010-01-16 14:57:18

Fight the (man)power!Ett tips är Casablanca på Sveavägen. Mycket gammalt. Och nytt.

Postat av: Linda

Publicerad 2010-01-16 16:05:25

Aldrig hört talas om filmen ens, men nu vet jag!;DSv: haha värsta skitjobbet, men ett jobb ;) btw när var hur med ht? :S :P

Postat av: D

Publicerad 2010-01-16 20:57:13

aldrig hört talas om filmen. Men fan.. får väl ta å se den nån gång :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela