sexualupplysare och bokälskare

sexuellt mönster

Publicerad 2010-07-07 23:05:44 i Sex osv.,

Vi människor har ett väldigt stor behov av att kategorisera, stapla i fina högar och ha koll på exakt allt! Ordning och reda, rutiner och mönster som vi dagligen följer. Men gäller detta även när det kommer till valet av sängpartner och kärlekspartner?

Kan man ha olika mönster - ett för kärlekar och ett för ligg? Självklart så har man ju ofta en viss typ man faller för, en viss sorts människor man känner lite extra attraktion för.
- men hur kommer det sig att vi människor är i så stort behov av att kategorisera att det även appliceras när det kommer till sexpartners?

Jag har nog inget mönster, jag kan inte se någon form av röd tråd mellan varken de jag dejtat/haft längre relationer med eller de personer jag bara legat med. Det finns inga starka likheter eller egenskaper som binder den ena samman med den andra. Mitt mönster är nog att de är personer som jag för stunden fallit pladask för och bestämt mig för att ha, och sen har det också blivit så.

Har ni mönster när det kommer till relationer och sexpartners? Är det något ni märker av eller sker det omedvetet?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela