internationella kvinnodagen!

Det är med blandade känslor som jag tar emot denna dag - o ena sidan är jag löjligt stolt över att tillhöra det kvinnliga könet och jag fullkomligt avgudar både mig själv och alla andra kvinnor på denna jord! Vi är så fantastiska, vackra, intelligenta, sexiga, fullständiga, uppfinningsrika, kloka och kärleksbombade underbara varelser! - och detta ska uppmärksammans mer än bara en dag om året!

- o andra sidan så är det med sorg, ilska och en förbannad trötthet att vi ens måste ha kvar dagen. I år fyller internationella kvinnodagen 100 år! Fattar ni det? För exakt 100år sen fastställde världen gemensamt att det är något fel på hur det står till - kvinnor blir systematiskt diskriminerade, ignorerade, mördade, åsidosatta, mörklagda, ojbektifierade, idiotförklarade, misshandlade, underbetalda och utnyttjade - för att de är just kvinnor!!

Så en stor del av mig vill dyrka marken som vi alla fantastiska kvinnor går på, och en annan stor del av mig förbannar att den här dagen ens måste existera - då den bara bevisar hur långt vi är ifrån ett jämställt samhälle!
   Jag tacklar detta genom att dagligen puscha och idoldyrka alla fantastiska flickor i min närhet, försöka dra mitt strå till stacken i jämställdhetsmålet(kan och ska bli bättre) samt hålla tummarna för att mina blivande döttrar kommer se denna dag i sina historieböcker!

1 kommentar
Anonym

Mycket intressant att kvinnorna ska ha en egen dag. Är det inte underbart? Kvinnor är så utsatta att de måste ha en egen dag för att visa d?

Är det inte redan uppenbart att vi lever i ett samhälle som inte är helt jämställdt? Att kvinnorna ska ha en egen dag bevisar d bara ytterliggare, så jag tycker det vore bäst att strunta i't å bara låta saker ha sin gilla gång. Visst, det är skumt att en kvinna som jobbar på samma jobb som en man har mindre betalt, det kan jag hålla med om (förutom när det häller modelljobb, så ja, kvinnor är vackrare än män), men att kvinnorna ska ha en egen dag drar bara upp alla debatter till ytan igen. Som pridefestivalen, ni vet att ni är HBTmänniskor, vi vet det, så snälla, vill ni bli accepterade, sluta göra en sån stor grej av det! Vill man va som alla andra å inte sticka ut, så sluta sticka ut. Hur som, kvinnodagen, jättefint att den finns, men är inte risken stor att man, istället för att visa att man älskar kvinnor alla dagar, så visar man bara sin uppskattning på just denna dag, å liksom glömmer bort att de finns alla andra 364 dar?