jag vill också trilla ner i ett hål,

och få upptäcka en helt ny värld, träffa massa fina varelser, trippa omkring i vackra klänningar, slåss för de goda och bekämpa de onda - och göra en riktig revolution som Alice gör i slutet! Hennes fight-the-power-revolution i slutet är fullkomligt fantastisk och jag kom på mig själv att knyta näven och mumla "Fight the Power!!" - ni kommer fatta själva när ni ser filmen!


- Det där med att ha en egen värld som bara är ens egen, och att man kliver in i världen genom ett hål i marken - existerar i två av mina absoluta favoritsagor, dels Alice i Underlandet (ja, efter ikväll) men även Astrid Lindgrens vackra saga "Allra käraste syster" utspelar sig på samma sätt. Fast där är hålet gömt bakom en rosenbuske, och på andra sidan hålet finns hennes riktiga tvillingsyster, och tillsammans slåss de mot de onda, leker med sina djur och bär vackra klänningar!

Så känner du för att koppla bort från den tråkiga vanliga världen, och besöka sagornas värld - så någon av dessa filmer och jag lovar att du kommer också få en stark längtan efter ett eget trilla-ner-hål och en magisk värld!

1 kommentar
Jeanette

Haha jaa jag skulle inte heller säga nej till att trilla ner i ett paradis.



Till och med den dagen jag fyllde 16 har jag alltid drömt om att mina föräldrar skulle berätta att jag var en häxa. En sån där som Sabrina tonårs häxan som kunde utöva magi lite när hon själv behövde. Men dom har inte sagt något än, men jag hoppas fortfarande ;)