ludvig, prins annorlunda!

Har precis läst klart en helt otrolig, vacker, kärleksfull, smärtsam och väldigt fin bok om Sören och Yvonnes fina son Ludvig som föds med Down Syndrom. Jag som alltid dyrkat Sune och Bert, och nu läser denna typ av bok - blir främst förvånad över Sörens förmåga att skriva om två så helt olika saker.

Boken är skrivit på ett nästan löjligt enkelt och lättförståligt språk, och sättet de skriver på förmedlar alla deras känslor, oro och kärlek för deras son som föds med ett handikapp. Hans livshistoria blandas med historier om hans yngre systrar och hur de mår och hanterar det hela, till flera fina citat som visar hur Ludvig tänker om olika situationer!

Är du ute efter en bok som inte är ytligt och platt, utan innehåller äkta kärlek, funderingar över livet, hur svårt det kan vara att få ett barn med en livslång sjukdom, tankar och känslor av alla dess slag - men som ändå inte vill ha en tjock och jobbig bibel att plöja igenom, så är detta den perfekta boken!



ps. boken var så pass bra att jag läst ut den på mindre än ett dygn, och nu är jag så tagen att jag ska skriva ett mail till Sören och Yvonne och tacka! Det är inte ofta man känner så efter att ha läst en bok.
0 kommentarer