snöblind

Jag lärde mig en ny sak idag - man kan bli något som heter snöblind! När en kollega till mig var på fjället med sin morbror, och vandrade omkring bland all snö så fick båda ont i ögonen - och morbrodern blev så pass "skadad" av ljuset och snön att han fick ha binda för ögonen i tio dagar!! Kollegan däremot fick bara lite ont i ögonen, men morbrodern hade väldigt ljusblåa ögon... Vilket innebär att jag som brunögd skulle klara mig bra!
- men detta kan inte ske i stan bland alla hus, då det finns mörka föremål i form av hus, människor och bilar som refleketerar ljuset! Men på fjället kan det ske!!

Är det något jag verkligen uppskattar hos en människa, så är dens förmåga att lära ut kunskap! Min kollega har verkligen den förmågan och påminner väldigt mycket om min egen far. Man är liksom inte alltid med på vad personen vill lära ut i början, men sen när historien är avslutad så står man där nymatad med ny kunskap om något man absolut inte hade en aning om!

akta dig, detta kan göra dig snöblind!


update: tydligen har hela sveriges befolkning utom jag haft denna kunskap! Ingen har hitills blivit impad utan bara ryckt på axlarna... Men nästa vecka, då jäklar ska jag till småkusinerna och jäklar vad jag ska stajla!
2 kommentarer
Sophia

Haha.. visste du inte det??! Det är ju jättevanligt! Flera av mina kompisar har blivit snöblinda i Österrike! =)

caro - passion for passion!

vaa?! :O men det är verkligen första gången jag hör det! :O och jag som blev så impad!