sex med slöja?

En sak som jag tänkt på några dagar nu, hur gör kvinnor som bär slöja när de har sex? Behåller de slöjan på eller tar man av den? Burka? På eller av? Tänker detsamma om judiska män som bär den lilla "hatten" (kan inte det riktiga namnet) bär man den under akten? Och alla de människor som bär kors runt halsen, på eller av?
 
- Vill man ha med gud när man ligger med någon? Eller tar man av sig dessa religiösa symboler i respekt för sin tro? Eller hur funkar det, någon som har koll?!

Jag tycker verkligen detta är superintressant, då jag själv inte är ett dugg troende och inte kan relatera till mig själv, så vill jag istället lära mig så mycket jag kan av andra!
 Jag är mest nyfiken på kvinnor som bär slöja/mer täckande, då det i flera muslimska delar av världen har framkommit att dessa kvinnor är väldigt framåt när det kommer till raffiga underkläder (i största syfte att tillfredställa sin make). Och för mig är kontrasten slöja vs sexiga underkläder väldigt stor...



Så lär mig! Vet ni hur det funkar med sexakter vs religiösa symboler, lämna en kommentar!
3 kommentarer
Linda

Sjal/burka/niqab används bla för att kvinnan inte ska kunna ses som en sexuell varelse för någon annan än sin man. Detta eftersom hennes man och hennes manliga släktingar är de hon får visa sig för utan ovan nämnda. Vilket innebär att hon inte behöver ha det inför sin man och absolut inte när hon ska ha sex. Judars hatt kallas för Kippa och den bärs främst i synagogan och vid andra religiösa tillfällen. Så inga problem där heller.

Ha på sig sitt kors eller inte är en individ fråga, tror inte många tänker på att ta av den under akten.

Sex och synd är för övrigt ett väldigt intressant område inom religioner. Olika religioner ser olika på sex/sexualitet/kvinnan.

Man kan säga att inom kristendomen är det mest komplext med stor koppling mellan synd och sex. Medan andra religioner har en mer avslappnad attityd, som tex islam (sålänge inom äktenskap, kan även inleda ett kort äktenskap bara för sex). Judendomen har vissa regler gällande sex som rör kvinnans renlighet vid hennes mens.

Hoppas de klargör lite :)

Linda

Förövrigt kan jag inte påstå att det är kontrast att slöjbärande kvinnor har raffiga underkläder. Det blir kanske det för många som räknas som "västerländska", eftersom vi har en väldigt dualistisk världsbild där vi ofta ser slöjbärande kvinnor som undertryckta. Sjal betyder inte att en kvinna är mindre sexuell eller påvisar vad för sorts underkläder hon har, utan det har en annan mer religiös koppling mellan Gud och individ. På samma sätt gällande kors.

car0 - passion for passion

Tack för ditt utförliga svar darling! :D<3



vad det gäller slöjbärande kvinnor och underkläder, så tycker jag att kontrasten att bära slöja utomhus och bland andra människor för inte vara ett sexuellt objekt eller "locka" till sig andra män, men inomhus tillsammans med maken ska det vara allt från stringbodys, nätstrumpbyxor, stayups och gärna skrikiga färger - för att tillfredställa sin make!



- där är det något som enligt mig är väldigt fel! Då man enligt mig ska få vara exakt hur mycket eller hur lite sexuell när man har lust! Och inte gör som det passar ens make...