kungenboken

Jag har nu last ut Kungenboken, och ja - den var helt fantastisk. Och jag ar ungefar lika javla forbannad som den ar bra. Den har pa djupet undersokt stora delar av Kungens liv, via intervjuer, arkiv, nara vanner och allt fran SAPO till gamla nannys har gett kommentarer.

Och ja, jag var en royalistmotstandare innan jag laste boken, och ar om mojligt annu mer nu. Kungen ar ingen javla privatperson, hans uppgift ar att representera Sverige och enligt lag ska han vara en representant for Sverige...

Ar det representabelt att:
- supa och sen kora bil?
- ga pa strippklubb och slosa bort 10000 US dollar pa kvinnor och skumpa?
- medvetet fa hoppa over stora delar i utbildningen for att det anda inte behovs?
- ligga runt och vara otrogen?
- ha lyxmiddag med nara vanner, supa och sen bjuda in unga tjejer som underhallning?
- att SAPO star och kollar pa, men som inte far ingripa vid rattfylleri, prostitution och annat olagligt? Bade nar det galler Kungen sjalv och hans vanner...

Och det basta av allt - allt betalas av skattebetalare. Ni vet val om att kungahuset arligen far ungefar 100 miljoner i apanage? Lovely.

3 kommentarer
Lucas

Anmäl dig till dagens blogg om du vill :P

Cissi

Va gärna med i min dagens blogg tävling om du vill! :)

Miguel

Vad menas med uttrycket "royalistmotståndare"? Du är väl helt enkelt republikan.

Kungen har aldrig utgett sig för att vara nån sorts helyllekille, det är bara någon sorts naiv bild som vi, "undersåtarna", har haft. Inte för att jag på något sätt vill försvara vår idiot till regent, men vad exakt gör denna bok mer trovärdig än t.ex. Hänt Extra?