tisdag.

Regnet öser ner och om två dagar åker jag till thailand, känns fortfarande overkligt. Ska bara bli så jävla skönt att jag dör! Men det är tisdag, så vi kör en lista:

  • Varför visar de en bild på nya lasermannen? Är det för att han är allmän fara? Innan det ens är fastställt att det är han, bryter inte det mot lagen? Med Alm var det lagligt då han själv valt att gå till polisen för att efterlysa sin fru, och sen var det han själv. Men nu, varför får de pryda sverige med hans ansikte innan han är dömd?
  • Mitt experiment att planka en vecka går bra, fick en varning i tisdags och idag mötte jag ett gäng kontrollanter ute i Flemingsberg, de tittade på mig, jag tittade tillbaka och sen sprang jag! Haha! Det är inte det att jag är snål, det är en principsak att jag inte tänker köpa ett nytt kort innan thailand, eller något annat heller för den delen.
  • Det här med att djur luktar förjävligt när det regnar är ju allmänt känt, men hur fan är det med pälsjackor? Jag ryser över hela kroppen när jag tänker på det. Men luktar dom lika illa? Eller är det för att pälsen så att säga är död som det inte luktar lika mycket som levande djur?
  • Har kallt kaffe lika stor koffeinhalt? Jag vet inte varför, men jag har fått för mig att svalnat kaffe liksom tappat lite av koffeinet, stämmer det?

Någon som har svar på detta, så lämna en kommentar!

3 kommentarer
Miguel

På fråga nr ett så tror jag det har att göra med hans etnicitet, han råkar nämligen vara svensk (finlandsvensk om man ska vara petig) Pensionärsboxar'n i Landskrona, Ahmad Akileh, har fortfarande inte visats i bild. Asiatstyckar'n Mats Alm pekades däremot ut som mördare (med bild) redan innan det fanns något konkret som tydde på att han faktiskt var skyldig. Det finns säkert ett dussin andra exempel för den som orkar leta. Är det bara jag eller ser du också ett mönster? Jag är själv invandrare och jag skäms, så fort man inte går ut med namn eller bild så vet man rent instinktivt att det rör sig om en utlänning. Jag tycker att det är rent rasistiskt, jävla syltryggar till journalister och redaktörer vi har i det här landet!

caro - passion for passion

Så du menar att så fort en invandrare gör ett brott, så väljer media att inte säga identiteten - för att det skulle då ses som något rasistiskt? men istället är det just det det blir när man väljer att inte göra det?! Typ för att inte förstärka den gamla äckliga bilden "alla invandrare är kriminella"?!



- men mats alm valde ju själv att bli offentlig då han först gick ut som förtvivlad och sökande make.



Men han som mördade engla? Gav de bilder då? Eller han som mördade en gammal tant och ett barn? De var väl också svenskar? Och han som mördade sin syster?

Miguel

Ja, det är min teori. "Vi invandrare" är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken och media väljer att systematiskt vitpixla, undanhålla signalement och så gott som aldrig visa bilder på anklagade utlänningar i uppmärksammade brottsfall. Detta med anledningen att inte "göda främlingsfientliga krafter", men jag tycker att man har slagit knut på sig själv för länge sen. Det har som du kanske märkt fått motsatt effekt.



Englas mördare publicerades med bild långt innan han var dömd. Resterande fall känner jag inte till. Men ta mordet på Elin Krantz som exempel:



I båda fallen rör det sig om svarta män som vitpixlats.



http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/01297/30s22-elin5-197_jp_1297276w.jpg



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2010/article7919666.ab



Mats Alm gick väl i vilket fall knappast ut med att han var mördaren - trots det hängdes han ut som sådan.