våtmarker

Insåg att jag aldrig recenserade denna bok, så här kommer en liten recension om denna uppseendeväckande bok! Våtmarker är skriven av Charlotte Roche och handlar om Helen som efter en misslyckad intimrakning hamnar på sjukhuset, där de även ska passa på att ta bort hennes hemorojder. Detta ser även Helen som ett perfekt tillfälle att få sina föräldrar att återförenas.
   Detta blir dock mer ett sidospår då resten av boken handlar om hennes sexuella erfarenheter, hennes avokadoodlingar som hon även stundvis onanerar med, hur hon fantiserar om sina sjuksköterskor och hennes besök till prostituerade. 

Boken är tänkt att dra alla de grejer som kvinnor sysslar med till dess yttersta spets, om vanliga kvinnor någon enstaka gång smakar på sina egna flyttningar under en livstid - så äter Helen det varje dag, om vanliga kvinnor snuddar vid tanken att köpa sex - så går Helen regelbundet till horor. Hänger ni med? Författarens mening med boken var att skruva till det rejält och verkligen i kartlägga en ung kvinnas sexuella utsvävningar och extrema böjelser, och som" ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag."


Jag både hatar och älskar den här boken - älskar för att hon är så pass jävla fri i sitt sätt att tänka och gör exakt det som faller henne in. Hatar för att jag ogillar att det måste dras till denna extrema gräns för att få så pass mycket uppmärksamhet. Jag menar att jag skulle framstå som en jävla oskuld brevid henne...

Men är du sugen på något nytt, äckligt-men-så-fascinerande-att-du-inte-kan-sluta-läsa-bok, då måste du läsa Våtmarker!
0 kommentarer