sexualupplysare och bokälskare

ska syskon få gifta sig?

Publicerad 2010-09-16 20:54:37 i Sex osv.,

Läste en artikel idag om ett halvsyskon-par som nu ansöker om att få gifta sig. De hade träffats först i vuxen ålder då systern ville veta mer om sitt ursprung - pang boom och så blev de kära!
   Så nu väntar de på om staten godkänner att de får gifta sig eller inte...

Traditionen med att man gifter sig inom familjen och släkten går bakåt till den tid då man ägde mark och boskap - för att sammanfatta så var det så att om jag ägde 15 hektar mark, och blev bortgift med min kusin Pelle som ägde 30 hektar mark så kunde vi byta till oss så att vi tillsammans fick 45 hektar mark!


Så vad det gäller att syskon ska gifta sig nu år 2010 så handlar det knappast om att tjäna mark eller boskap. Dessutom så är det bevisat att när man som syskon träffas först vid vuxen ålder så är det något som sker i hjärnan vilket gör att kär-känslor lätt uppstår! Man kan säga att syskonkärleken blir till "vanlig" kärlek = du blir liksom kär-kär i din egen borsa!

Så nej, jag kan faktiskt inte förstå varför två syskon ska få gifta sig. Det finns anledning till att vi i Sverige har lag på varför "högst" kusiner får gifta sig ---> annars blir de för nära släkt vilket gör att generna ser för lika ut och de kommande barnen blir tyvärr otroligt skadade. (detta gäller även när två kusiner gifter sig, tyvärr blir även de barnen otroligt skadade och sjuka på flera olika sätt!)


Vad tycker ni?! Ska halvsyskon få gifta sig eller inte?

Kommentarer

Postat av: Andrés

Publicerad 2010-09-16 21:19:44

Det kan ha förekommit tvång eller liknande under uppväxten. Tänk t.ex. situationen att du har ett storsyskon du ser upp till, som sedan börjar utnyttja dig. Hur reagerar en tonåring i beroendeställning till ett incestuöst närmande från ett syskon?

Lägg till risken för att paret sen för en massa stackars missbildade barn till världen. Usch, nej, aldrig att jag kommer ge stöd åt nåt så vedervärdigt.

Det där förslaget är nästan lika absurt som när RFSL med PAG (Pedofila ArbetsGruppen) ville normalisera pedofili. Nog för att jag gärna ser att sexuella minoriteter tas på allvar och inte diskrimineras, men ibland går det för långt.Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela