sexualupplysare och bokälskare

torr av kondom?!

Publicerad 2010-09-16 20:43:13 i Sex osv.,

hej caro, bra blogg. problemet med kondom för mig är att jag bli jätte avtänd dvs torr kan inte fortsätta, funkar inte med glidmedel gör ont jag undrar om jag inte tål på ngt sätt? kan det stämma? hjälp
 
Hej Sara!

Ja, du kan vara överkänslig mot både glidmedel och olika sorters kondomer. Dels är det viktigt att bara använda sig av silikonbaserat eller vattenbaserat glidmedel - andra former av glidmedel gör hål på kondomen.
- vad det gäller kondomer så finns det dels latex och plast, är man överkänslig mot latex så är plast ett alternativ, men dock lite dyrare.

Men det verkar mer som att själva kondommomentet är det som gör dig torr och otaggad på sex?! Själva påtagandet av kondom kan lätt bli otroligt förstorat totalt i onödan, att kondomen ska på är liksom ingen stor grej! Den ska på och så är det inte mer med det! - men för många är dessa sekunder stunden då hjärnan reagerar "Shit, det är nu det händer! Oj, vi ska visst ligga!" - pang boom så bildas en osäkerhet i hjärnan och lustcentret som skickar ut en spärr till kroppen som gör att lubrikationen(att du blir våt i fittan) upphör och kåtheten avstannar!

Kan det vara något sånt? För att det är kondomen i sig som orsakar torrhet har jag aldrig hört talas om...

Eller så är det inte svårare än så att du behöver rejäl uppvärmning innan någon form av penetrering kan ske. Dvs ett långt, härligt och sexigt förspel! Hångel, kyssar, smekningar, ord, kåthet och lust! Du ska vara så pass jävla kåt att du praktiskt taget skriker om att få ligga!


Hoppas det löser sig, och kom ihåg att om hjärnan inte är med och är sugen på att ligga - så är inte heller din kropp och i detta fall fittan heller med! HELA du, inklusive hjärna, känslor och kropp - måste vilja ligga för att det ska funka! //Kram Caro!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela