dags för samhället att nyansera,

Jag har läst om deras artikel gång på gång och verkligen försökt ta in den, men det blir tvärstopp varje gång. Dessa män är så brutalt jävla korkade och hitplockade från medeltiden? Men jag kan sammanfatta det såhär:

1) hela språket spökar "Kejsaren med nya kläder", typ vi vet inte riktigt hur vi ska lägga fram våra korkade åsikter på ett snyggt sätt, så vi slänger in massa svåra och snygga ord lite här och där så att folk tror att denna text ligger på en högre nivå än en femteklassares... Det ekar av gamla termer och göra hela texten knappt läslig.

2) "1960- och 70-talens kvinnorörelse hade fel när den drev fram en abortlag som bygger på tanken att kvinnans rätt till sin egen kropp nästan alltid är överordnad fostrets."
- jag kanske tolkar fel nu, men menar dom att fostret i magen står över kvinnan som bär det? Eller tänker jag fel då? Visst när embyot blivit till ett levande foster som inom en viss tid kan bli till en ny människa - men när det bara är något som inte är ett liv? Står kvinnans egna liv i skuggan då?

3) Bara för att vi erkänner kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp behöver man som liberal inte betrakta abort som en rättighet överordnad andra.
-
åh, den meningen gör mig så brutalt jävla arg att jag inte riktigt vet hur jag ska kunna kommentera det? Jag är för att människor har liberala åsikter, jag har också liberala åsikter, även om de alltid drar åt de vänstra hållet... Men de syftar på liberalernas grundsten "alla människor ska få ha friheten och rättigheten att bestämma själv bla bla bla"?! Vilket innebär att en liberal borde se på en abort som något som kvinnan som bär fostret har den rättighet att bestämma helt och hållet själv om hon vill göra aborten? Den fria viljan ligger i hennes händer typ?!
VARFÖR SKULLE INTE KVINNAN SOM BÄR PÅ FOSTRET FÅ HA DET BESLUTET?! LIBERAL ELLER INTE, DET ÄR VÄL KLART ATT KVINNAN SKA FÅ TA BESLUT ÖVER SIN EGEN KROPP!!!

4) Det förefaller rimligt att hålla fast vid att det alltid bör vara förbjudet att göra abort, ”om det finns anledning antaga att fostret är livsdugligt”.
- och så tar dom upp två olika exempel på när det kan vara okej att göra abort, en liten 16årig tjej eller om graviditeten blivit ett resultat av ett brott.
Mmm, för en kvinna kan ju bara vilja ta bort ett foster om det skett på detta sätt? Åh, dom är så jävla inskränkta att jag tappar ord.
Och vad är livsdugligt?! Att de kan andas med hjälp av en apparat och kommer behöva hjälp livet ut, enligt mig räddar vi alldeles för många liv.

5) SPERMA. Detta ord ekade i mitt huvud under hela tiden jag läste denna äckliga text. Jag vet inte vad dessa herrar fick lära sig i skolan, men så vitt jag vet så funkar det fortfarande så att för att ett barn ska bli till krävs det en viss mängd sperma. Som även i dessa dagar måste komma från en man.
- ett foster är så att säga fiftyfifty från en man och en kvinna.

Jag kan inte hitta en enda mening i denna text där mannen nämns? För låt oss säga att kvinnor i framtiden skulle behöva betala för sin abort(som är ett av deras förslag!!) ska mannen som då med hjälp av sin sperma bidragit till att detta foster kommit till vara med och betala hälften? Det är väl inte mer än rätt, det är ju hälften av hans gener som byggt upp det lilla fostret. Så varför inte?

6) Varför, jag kan verkligen inte förstå varför två män känner att de har ens en gnutta kompetens att utöva moralisk filosofi över ett ämne som från början till slut rör kvinnans kropp? Det går liksom inte ihop? Eller har dessa män varit på smällen? Gjort en abort? Stått i valet och kvalet med ett positivt graviditetstest i handen?
På vilket jävla sätt kan de sätta sig in i hur en kvinna känner som ska/funderar över/vill/måste/har gjort en abort?

7) moralisk filosofi - jag dör. Vad är det för jävla hitta-på-ämne? Kan människor verkligen forska i sånt? Jag kommer aldrig någonsin förstå mig på någon form av filosofi och allt som rör det ekar fiffel och båg. Jävla skitsnack och människor med för mycket fritid som pluggar sånt.
- och sen applicera det på ett ämne som rör kvinnans kropp och aborter? Så jävla sämst!


Jaaa, någon annan som har åsikter? Vi har ju som sagt yttrandefrihet och ingen censur i detta land, så dela gärna med er av era tankar! Skulle verkligen vilja möta dessa personer i en debatt och lära dom ett och annat!
#1 - Emma Estevez

Jag var på väg att skriva något liknande själv, men du sammanfattade mina tankar ganska bra. Jag blev rent ut sagt förbannad när jag läste det där. Staten kontrollerar redan vad vi får och inte får göra med våra kroppar. Vi får t.ex. inte berusa oss på vissa droger, inte köpa sex och inte avsluta våra liv hur sjuka vi än må vara. Varför har så många i det här landet behovet av att lägga sig i andra människors liv!?Jag reagerade också på att du skriver att du har liberala värderingar samtidigt som du "drar åt de vänstra hållet". Det är en motsägelse för mig. En vänsterpolitik kräver statlig intervention som i sin tur kräver en stark statsapparat. En vänsterpolitik leder alltså till att vi, "småfolket", får färre rätt- och skyldigheter=mindre frihet.

#2 - caro

Kul att vi har några tankar som stämmer överrens! Jag pendlar mellan att vara förbannad över att det finns människor med dessa åsikter, förvånad över hur lättköpta DN blivit? Eller jag kan liksom inte komma på en annan anledning att de tagit in artikeln om de inte funnits pengar med i bilden?!Och jag vet inte vart behovet av att lägga sig i andra människors liv kommer ifrån? Är det något en iaf ska få bestämma över så är det ens egen kropp, och när du ändå tar upp det så är jag helt för dödshjälp.Njaa, nu tog jag väl i med liberala värderingar... Jag har för mig att jag någon gång i livet läste en liberal tanke som jag kände att jag kunde stämma in i, fast den har jag tyvärr glömt nu. Så då återgår jag nog till mitt helröda :)