knulla för att en vill?

Har precis påbörjat ännu en roman som både lovar på baksidan och i infon att den kommer väldigt mycket sex, mörkt sex. Norrlands svårmod heter den och huvudkaraktären har haft en svår uppväxt som skapat många hål i livet och nu bär hon på ett svart hål i bröstet som hon fyller med främmande karlar från krogen...


Varför är det alltid så? Varför måste en ung kvinna alltid varit med om något traumatiskt i sin barndom? Blivit våldtagen, sexuellt utnyttjad eller något annat hemskt för att det ska resultera i att hon gillar att ha "mycket" sex som vuxen. (och med mycket sex menas det att hon har legat med typ någon mer än sin fasta pojkvän sedan tre år tillbaka och legat i andra ställningar än missionäre och ridande i sängkammaren...)


Skulle någon av mina vänner säga till mig under någon av mina singelperioder att "nädu Caro, du bär nog på ett svart hål inom dig. Det är därför du vill ligga med främmande karlar!", så skulle jag med största sannolikhet svara att jag bestämmer över min egen sexualitet och kropp, samt att den som sagt detta har nog också ett stort svart hål, i huvudet.

Nämn en man som någonsin fått höra att den har ett svart hål inom sig, och att det är därför han väljer att ligga runt med främmande kvinnor? Knappast, han blir hyllad, kallad hingst och blir någon en ser upp till! (nämn en tvserie där det inte finns minst en sådan rollkaraktär!)


Det är år 2011, hur jävla länge ska vårt samhälle bära på åsikter som hörde hemma på medeltiden?ps. självklart är jag medveten om att det finns människor som varit med om hemska saker och som väljer att dämpa smärta och ångest genom att ha mycket sex. Men när det blir standardmallen så fort en kvinna vill ha sex, det är då jag blir förbannad.
#1 - Emma Estevez

"Varför är det alltid så? Varför måste en ung kvinna alltid varit med om något traumatiskt i sin barndom? Blivit våldtagen, sexuellt utnyttjad eller något annat hemskt för att det ska resultera i att hon gillar att ha "mycket" sex som vuxen. (och med mycket sex menas det att hon har legat med typ någon mer än sin fasta pojkvän sedan tre år tillbaka och legat i andra ställningar än missionäre och ridande i sängkammaren...)Nämn en man som någonsin fått höra att den har ett svart hål inom sig, och att det är därför han väljer att ligga runt med främmande kvinnor? Knappast, han blir hyllad, kallad hingst och blir någon en ser upp till! (nämn en tvserie där det inte finns minst en sådan rollkaraktär!) "Du har en poäng med det här med "svarta hål", det låter helt helkorkat och är antagligen en kvarleva från en tid då något annat än kyskhet var ett tecken på djävulskap.Du nämner också motsvarande manliga karaktärer i serier (antar att du främst syftar på Barney och Charlie). Där håller jag inte alls med dig om att de betraktas som hingstar. De framställs närmast som depraverade, sexgalna alkoholister (gudskelov utan metaforiska svarta hål ;). En annan gemensam nämnare för dessa två "hingstar" är att båda har s.k. "daddy issues", något som antyds vara orsaken till deras kvinnojagande. Oooooch... Där har vi det igen. Stark sextörst orsakas alltid av något typ av trauma enligt normen och media.