needles and pins

Han frågade om jag ville komma och titta på blommorna jag planterat, jag suckade djupt inombords för att han inte bara kunde säga att han ville träffa mig? Men blev ändå glad att jag fått en plats i hans liv.
- Dessutom visste jag att att minfältet var röjt och chansen att vi skulle till att prata om kärlek eller känslor var lika med noll. Så vi gick in i vår lilla autistiska bubbla och pratade bort timmar om allt annat som inte hade något med kärlek eller känslor att göra.

Som den där gången han såg Lady Gaga på en gata i New York, och kände igen henne! (han kan knappt hitta mig inne på ica, men känna igen LG det kan han?!), vi pratar om kött, hur en lyckas med att måla riktigt bra, musik, lite politik och vi fnissar åt insändarna i Metro där ett par i Landskrona klagar på att deras tvättmaskin i huset jämt går sönder, han kallar dom Nordtyskar och vi skrattar högt.

Vi klipper plåt, jag hängde inte med till vad men vi vet båda att om jag hade varit lite mer teknisk och kunnig så hade jag fått ärva hans imperium nu. Det var hans dröm som sprack när jag var 12 och inte ens kunde klippa en plåt rakt... Men igår kapade vi, slängde oss med termer som 620 och 900, ritade och måttade. Som taget ur en Alfons-bok.

Och när jag inte ens vet vilken bro vi befinner oss på höjer han rösten till en fejkad arg röst och han hojtar "Men lilla gumman, lär känna din egen stad!!!", vi befann oss på centralbron...


Men fin är han, även om han aldrig vill prata om känslor eller hänger med alla gånger. Men vi pratar istället om allt det där som ingen annan kan eller har kunskap om. Sånt som bara han kan.