så stark,

Jag har snart kommit halvvägs i "The Secret" och det handlar väldigt mycket om tankens kraft, att en själv bestämmer med hjälp av tankens kraft och att det är en själv som bestämmer sina egna förutsättningar.

Och jag tänker tillbaka till när jag var sjuk, innan jag fick min behandling, under min behandling och när jag slutligen blev friskförklarad. Och att alla hela tiden sa att jag var stark.

Jag minns hur mycket jag hatade ordet stark, det bokstavligen bubblade i hela kroppen av ilska så fort någon nämnde ordet (vilket alla i min närhet gjorde!) och jag var så arg, hela tiden.
- medicinerna gjorde mig till ett pubbemonster, jag hade raseriutbrott utan dess like och kunde börja gråta för ingenting, men mest grät för jag att jag var så arg. Och kände mig så jävla svag.

Människor sa att det var tack vare att jag var så himla stark i mitt psyke som jag blev frisk så snabbt, den tanken snurrade alltid varje onsdag morgon när det var dags för ännu en spruta, och även varje morgon och kväll när jag skulle svälja mina tabletter.
- och det krockade med att en kurator/psykolog hade skrivit ner i sina papper att jag var en instabil människa och ville träffa mig minst en gång i veckan under hela min behandling...


Men jag minns hur jag till sist vände på det och tänkte att visst, folk kan säga att jag är hur jävla stark som helst, men jag vill bara bli frisk, och jag ska bli frisk. Vilket jag även blev.

Som ett litet mirakel - fast tvärtom.