andra eller bägge planhalvor,

Jag är i överlag förtjust i ordspråk, ordlekar och vardagliga sägningar - men den där känslan när en förstår hur det ligger till och anledningen till dess uppbyggnad är inte alltid lika rolig. 


Hur många har inte fått höra frasen "Så du spelar liksom på andra planhalvan? eller Spelar du på bägge planhalvor?!!" - alla som någon gång råkat nämna att en dejtat, legat med eller typ tittat åt en person som tycks ha samma kön som en själv så är det alltid någon som säger detta.


Jag har fått höra bägge fraser väldigt många gånger, och jag minns hur jag och Biffen brukade diskutera detta och han menade på att det var ju toppen, för då hade jag ju dubbelt så många att välja på...



Men det var inte förräns igår som jag insåg vad den meningen syftar på - att en från början ska spela på en viss sida av planen - dvs den heterosexuella planen, och om en då inte gör det så spelar den på andra sidan planen eller på bägge, som indikerar på att en antingen är homosexuell eller heterosexuell.



Så jävla tröttsamt. Dels att folk oftast älskar att dela in människor efter deras sexualitet, och dels för att jag fått frasen upprepad i snart 10 år utan att fatta själva grunden.


ps. och nej, jag bryr mig inte överdrivet mycket, jag mest himlar med ögonen åt människor som gör detta med indelning per automatik.
0 kommentarer