det mest naturliga,

Det enda rätta, det naturliga, det ultimata, det normala, den rätta vägen - äktenskapet.

Vad är naturligt? Vad innebär det begreppet och hur fan är det skapats? Och varför appliceras det på äktenskapet? Det är ju en mänsklig konstruktion och är ju inget som plockats från djurriket?

Jag har extremt svårt för att använda och applicera naturligt på diverse saker, för vem är jag att säga vad som är naturligt eller inte? Vem har den rätten? (tyvärr verkar alldeles för många tro att de har det...) Inom den lilla del religion som jag rört mig i är det väldigt många som slänger sig med de uttrycket, det väger så att säga tyngst näst efter att benämna det med någon biblisk person. Och jag kan inte hantera det.


Denna religionskurs har varit en riktig jävla prövning för mig, men det är lite som att simma i motström. Jag skriver uppgift efter uppgift om hur förlegad och förtryckande all text vi får läsa, och får svar att de inte riktigt förstår mig?



ps. vill bara förtydliga att jag inte tycker så som det står på översta raden, men det är den röda tråden i allt jag läst under denna kurs. Jag tror mer på att vuxna människor är kapabla till att välja sin egen livsform.
0 kommentarer