julafton del ett,

Inleder morgonen med att äta halvrå gröt och lyssna på gammal och usel pop. Ska ägna hela jobbpasset åt att lyssna på Dylan, slå in böcker och tipsa om Ragde.


Julen hörrni, ännu en tradition som en ska älska, ska längta till, ska vilja uppleva och ska vilja göra till den bästa någonsin. Vi har inte riktigt den hetsen i familjen och jag älskar min mamma för att hon låter mig vara anti. Finns det inte något som kan likna en stark norm över allt kring julen? Osynliga regler som bara märks när de bryts... Traditioner, måsten, hets och alla saker som ska göras.

Men jag kan tänka mig att droppa detta tills jag hittar någon att diskutera detta med. Dessutom kom jag på att Svensson Svensson går ikväll, och vem blir inte glad av det?! Det och Kan du vissla Johanna är mina absoluta tv-måsten.


Vad det gäller vit jul så fattar jag inte de vuxnas problem, skippa spriten! Svårare än så är det inte? Julen är redan stressig och pressad som det är, att dränka ångest, sorg eller vad som helst i sprit och bete sig som as framför barnen gör det inte bättre. (rent spontant, kan inte alliansen ta det lugnt på skattefronten och kanske fokusera på de sociala problemen i vårt samhälle? Ta reda på varför många föräldrar vill supa bort julen, slår ihjäl sina fruar eller rent allmänt mår dåligt, under ytan.)


Rekord i åsikter på ett inlägg? God jul alla fina <3
0 kommentarer