menscykeln,

C - Men hur är din menscykel?
E - Cykel?! Jag har ingen jävla cykel!! Jag har en rektangel!! (och ritar en triangel)

Ja, menscykeln är ett jävla mysterium. I början är den uppochner och gör lite som den vill, slänger du i dig någon form av preventivmedel kan den antingen bli helt regelbunden, försvinna eller göra lite som den vill. Det är helt individuellt och varierar från person till person. Så bara för att p-piller funkar för ena personen, kanske det phuckar upp det för andra personen och skapar kaos hos tredje.
- så det gäller att prova sig fram för att hitta något som passar en helt och hållet.

I början tog jag mina piller på minuten, helst på sekunden, något som resulterade i mensen startade var fjärde söndag 07.05 prick. Nu för tiden har jag den lyxen att glömmer jag ett piller eller två sätts mensen igång direkt. Jag försöker intala mig att det bara är ett gott tecken på att kroppen funkar som den ska...


Och det kan verka krångligt eller jobbigt att prova sig fram, men som jag sa på föreläsningen (!!) så ska ju preventivmedel vara något bra och som ger en knuff i rätt riktning, det ska inte vara något som sänker en, dödar lusten, skapar blodbad eller ångest. Så prova, prova, prova tills det känns bra.
0 kommentarer