sluta rätta era barn!!

Det finns ett moment i denna värld som ger mig tics i ögonen. Det är när föräldrar är med och "rättar" sina barn. Och de rättar helt åt helvete och jag kan inte förstå föräldrarnas problem? Tre extremt vanliga scener i butiken:

Random barn 1: Åh, den här kan vi ju köpa till honom!!
Random mamma 1: Hehehe men lilla du, det är ju en tjej på framsidan! Nähä du det går ju inte. Du får hitta något annat!!

Random mamma 2:Men oj, är pappret rosa? Nä det går ju inte. Paketet är ju till en pojke!! Eller hur? (tittar menande på sitt lilla barn på max 6år...)
Random barn 2: Ehe nähä?

Random mamma 3: Oj, ett rosa bokmärke? Fast boken är ju till Pelle, som är en kille... Du har inga andra färger? Titta nu blev det ju rätt! (tittar menande och lite läraraktigt på litet barn)
Random barn 3: Mhm?


Vad är det för fel på vuxna jävla människor som gör så? Jag kan knappast tro att en unge på fyra år hittar på själv att det finns speciella tjej och killfärger, och gör det det är det bara ännu ett fruktansvärt exempel på hur lätt det är att trycka ner könsroller och genus i halsen på barn... Jävla vuxna! Jag kan inte komma på ett lämpligt motiv till dessa rättelser?
2 kommentarer
Lucas Gustavsson

Var med och tävla om en snygg ugglering i lucka 5 i min blogg om du känner för det :)

Jenny

Nej man blir lite smått galen faktiskt!