stockholmsromantik,

Bland det sorgligaste jag vet är att se när föräldrar röker tillsammans med sina barn, det skär i mig när jag ser hur de skickar tändaren mellan sig och blossar i sig gifter. Min pappa trodde att jag hade provat att röka max 2gr i mitt liv, vilket han godkände. Jag och min mor har rökt en gång vid samma tillfälle och det var i väntan på pappas begravning. Utöver tillfällen som innefattar andnödsångest undviker jag rökning.

Och bland det finaste jag vet är när vuxna människor använder plånböcker med kardborreöppning. Det känns så sårbart, stöldbejärt och ynkligt. Som att personen en gång fått plånboken och aldrig tänkt att den kanske behöver en ny, som inte är lika snäll och mjäkig.

Och jag vandrar hem genom söder medan kylan biter mig i kinderna och Ellen skrattar från Norrland genom telefonen. Kanske tatuerar vi in något, kanske dricker vi bara öl och dansar, kanske kommer det bli det bästa lovet någonsin? Mitt fina bollplank. Jag gick förbi ett par som kysstes i sin egna bubbla medan himlen sken av färgglada fyrverkerier - finns det något som värmer mer än sånt?


Och jag inser att jag är väldigt bra på att planera och fokusera på framtiden. Att jag hellre blickar framåt, eller till viss del bakåt, men aldrig vill tänka på nuet. Jag visualiserar stora planer och njuter visserligen när de går i uppfyllelse, men vill inte stanna upp. För jag vet att han inte är med och delar det som jag vill dela på samma sätt längre. Då lockar framtiden mer än nuet. För visst kommer 2012 bli ett fantastiskt år?

0 kommentarer