vänners nya partner,

Är inte det ett ganska känsligt ämne? Usch, jag är alltid lika kluven inför den situationen när den uppstår: dels är jag fantastiskt glad om någon jag älskar träffar någon som den tycker om, men just därför vill ju jag vara med och granska, tycka till och se till att det är en bra person som min vän är med. För det får ju inte bli fel, vad kan jag som vän säga om jag inte gillar den nya personen? Det är inte en önskvärd situation...

Visst att alla ens vänner är tillräckligt vuxna och mogna att bestämma över sina egna beslut, men som vi alla vet så gör ju kärleken oftast blind och dum. Det där med att se genom kristallen kan vara svårt.

(Och det vet jag ju själv, hur förbannat nervöst det är när en ska presentera sin partner för ens vänner, kommer dom att klicka? Kommer det bli bråk? Kommer alla gilla alla?)


Jag tror att jag är en ganska jobbig vän på det sättet, jag vill lära känna den nya, ta pulsen och på samma sekund få personen att känna sig som en i gänget samtidigt som jag vill veta om hen är reko. Det krävs ganska mycket av en person för att den ska vara värd att hänga med någon jag gillar. Därför värmer det till som fan i hjärtat när en ser hur dom två klickar, det där förälskade leendet och en kan pusta ut och välkomna den nya. Det är den bästa känslan, när en som vän kan backa och bara njuta av ens vän är lycklig med någon bra.



ps. på rak arm kan jag faktiskt bara komma på en som jag inte tyckte om medan förhållande fortfarande var igång. Det är ju stor skillnad på att ogilla någon när förhållandet tagit slut, det är ju i pricip obligatoriskt.
0 kommentarer